Managementul Reputației

Strategiile de management a reputației online pot avea impact mare asupra creșterii veniturilor tale. O imagine bună a brandului tău crește încrederea clienților și a potențialilor clienți  în produsele și serviciile pe care le oferi. De asemenea, dezvoltarea și popularizarea brandului te va ajuta să formezi o cultură în jurul acestuia.

Managementul Reputației

Strategiile de managementul reputației online pot avea impact mare asupra creșterii veniturilor tale. O imagine bună a brandului tău crește încrederea clienților și a potențialilor clienți  în produsele și serviciile pe care le oferi. De asemenea, dezvoltarea și popularizarea brandului te va ajuta să formezi o cultură în jurul acestuia.

Managementul reputației

Managementul Reputației Online își are rădăcinile în domeniul relațiilor publice. Atunci când vorbim despre reputație vorbim despre numele unui brand sau a unei persoane publice. Iar atunci când decidem să creștem gradul de cunoaștere al unui brand / persoană publică, în mediul online, devenim fără echivoc mai expuși.

Dar expus nu înseamnă vulnerabil!

Sigur, odată cu digitalizarea informației, consumatorii au devenit mai complecși, mai volatili, iar libertatea de exprimare a crescut exponențial. În aceste condiții reputația online a devenit unul dintre cele mai importante active ale unui business.

Astăzi, recenziile și comentariile negative pot impacta negativ modul în care un brand este perceput. Ignorate sau gestionate în mod incorect, aceste lucruri se vor traduce, mai devreme sau mai târziu, în scăderea încrederii în brandul tău.

Riscul transparenței în avantajul tău!

Da, să te prezinți în fața tuturor „cu pieptul înainte” poate părea un salt în gol fără plasă de siguranță. Totuși, lucrurile nu stau chiar așa! Să fii deschis și să încurajezi feedback-ul din partea clienților tăi s-a dovedit o abordare benefică. Condiția este să fii pregătit și să abordezi lucrurile într-un mod cât mai etic.

Să fii transparent este un risc, dar să nu faci asta este un risc și mai mare. În concluzie, lumea reputației unui brand, așa cum o știam noi, se află într-o continuă schimbare.

Strategiile de management a reputației online pot avea impact mare asupra creșterii veniturilor tale. O imagine bună a brandului tău crește încrederea clienților și a potențialilor clienți  în produsele și serviciile pe care le oferi. De asemenea, dezvoltarea și popularizarea brandului te va ajuta să formezi o cultură în jurul acestuia.

Expertiză:

  • Identificarea factorilor de risc
  • Prevenirea și/sau amortizarea efectelor negative asupra imaginii companiei;
  • Îmbunătățirea timpului de răspuns în mediul online;
  • Gestionarea relațiilor de comunicare cu utilizatorii din mediul online;

Managementul imaginii companiei în concordanță cu regulile de etică și bune practice ale companiei; Definirea unei strategii pentru a folosi audiența în scopul creării unui brad puternic și de încredere în mediul online.

Madame Says: Reputația Online într-o poveste!

Să vă fac o mărturisire! Nici pe online nu sunt totdeauna lucrurile roz. Uneori, cea mai mare provocare este să mă transmit pe mine. Vorbesc despre momentele când cuvintele fug pur și simplu de mine.

Și uite așa, mă aflam într-o seară în fața foii de hârtie încercând să pun cap la cap, în cuvinte, frumusețea acestui carusel numit „marketing”.  Și tot ca într-un carusel, cuvintele apăreau în fața mea pentru câteva secunde, iar când să le înhaț, fugeau asemeni unor copii puși pe șotii.

  • Hm…așadar nu știi ce să scrii?

Am simțit un fior rece. Totul împietrise în jurul meu su am știut imediat că este ea…dra Christina.

  • Știi, Christina, sunt atât de multe de spus că nici nu știu de unde să încep. Sunt lucruri frumoase la mijloc. E ca un carusel de culori.
  • Mda, culori, se încruntă Christina. Nu crezi că ar fi mai bine să nu mai scrii? Nu înțeleg demersul! Nu înțeleg efortul! Online-ul ăsta care îți este ție atât de drag e ca o adunare mare și pestriță de oameni. Abundă în mișcare și opțiuni și fiecare contează atât de mult pentru tine. De ce?
  • Online-ul ăsta cum îl numești tu chiar este o adunare de oameni – e o comunitate. Și comunitățile asta fac. Funcționează împreună. Înțelegi acum?
  • Eu sunt transcendentă, sunt frumoasă, fermecătoare. Lumea nu mă place, dar eu sunt foarte bine așa. Deși…mă întreb uneori care ar fi fost destinul meu dacă aveam și eu parte de niște măsuri de management al reputației? Cum m-ar fi perceput lumea? S-ar mai fi grăbit să îmi pună eticheta de personaj negativ? Uite, Madame, asta este o temă de gândire. Reflectă, te rog, asupra ei…

Asemeni Domnișoarei Christina, cu toții ne aflăm, uneori, în ipostaze ingrate. Doar că, spre deosebire de ea, noi, cu toții avem opțiuni de gestionare a acestor situații.

NOTĂ: Domnișoara Christina este o scriere fantastică, semnată de Mircea Eliade și inspirată din folclorul romanesc.